Roxie's belevenissen - De bevalling
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

Roxie's dagboek

De bevalling
Dag 64
Dag 62
Dag 59
Dag 57
De a.s. papa
Dag 51
De werpkist staat klaar
Dag 45
Dag 42
Roxie 2e echo
Week 4/5
Week2-dag 13
Week 2
Week 1
Dag 14
Dag 12
Dag 11
Dag 8
Roxie loops-Dag 8
Roxie loops
Hondenwasdag
Sneeuw
Roxie naar de keuring
Papa Mexx
Roxie's dagboek


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

De bevalling


Woensdag 3 september is om 8.45 uur een reutje geboren. Helaas heeft hij het niet gered. Roxie was vanaf middernacht al bezig en rond 3.00 uur is de DA nog langs geweest omdat ze best veel bloed verloor en ik het niet vertrouwde. Hij vond het niet verontrustend maar er moest nu toch wel wat gaan gebeuren. Om 08.00 uur zou ik bellen hoe het met haar ging. Vanaf 07.00 uur was ze in de werpkist en had af en toe weeŽn.Ook werden elke keer de schone kranten versnipperd en handdoeken aan stukken gescheurd. Ik bleef met emmers dettol sjouwen om de boel een beetje schoon te houden.

 

Tussendoor nam ze even pauze en ging ze op haar kussen liggen. Om 8.40 uur stapte ze de werpkist in en daar kreeg ze goede persweeŽn. Ze bleef staan en al snel zag ik een vruchtblaas verschijnen. Ik zat naast de werpkist op een stoel en sprak haar bemoedigend toe. Ze draaide af en toe en ineens viel daar een pup op de grond.Ze deed gelijk wat ze moest doen en begon met likken en de nageboorte op te eten. Ik hielp even met het vlies bij het koppie weg te halen en zag ook gelijk dat het reutje niet ademde. Ik heb gewreven, Roxie gelikt en met dikke tranen moest ik aanvaarden dat hij was overleden. Dit was zo triest en ik heb direct de DA op de hoogte gebracht. Dit komt helaas vaker voor en nu was het wachten op minimaal 3 andere pups. Hopelijk zouden die wel leven. Het reutje, een flinke vent van 700 gram werd Daiko genoemd en ik heb hem later ook op de foto gezet.

 

Hij was zo mooi en perfect getekend, ik kon en kan het nog niet geloven dat hij het niet mocht halen.

Na 2 uur op haar kussen te hebben gelegen zonder weer weeŽn te hebben, heb ik de DA weer gebeld en die zou langskomen om piton te spuiten.Ook dit gaf geen resultaat dus ben ik 's middags met de dierenambulance naar de praktijk gebracht. Daar een rŲntgenfoto gemaakt en daaruit bleek dat er geen puppies meer zaten.Het verdriet was enorm en verslagen werd ik naar huis gebracht waar ik de boel ben gaan schoonmaken. Het hoe en waarom zal ik niet achterkomen.Zijn de andere 3 pups geresobeert of is er wat anders gebeurt. Je wilt het graag weten en een antwoord krijgen.Maar fokken is niet alleen maar rozegeur en maneschijn, er kan nog genoeg misgaan. Voor nu zeg ik ,ik heb het even helemaal gehad. Roxie die hier op zoek is naar haar puppie en niets heeft om over te moederen.Ze wil niet wandelen en niet eten en ligt het liefst op het logeerbed beneden met daar haar 'surrogaatpuppies'. Ik hoop dat ze snel weer opknapt en ik m'n oude Roxie terug krijg.

Vanmorgen hebben we Daiko in onze voortuin begraven ,waar hij een mooi plekje heeft gekregen. Ik ben nog steeds verslagen en verdrietig maar het leven gaat door en hier zijn nog 3 honden die me ook nodig hebben.

 

Vanavond brand hier een kaarsje voor Daiko,Roxie's zoon, Mexx kleinzoon en ons eerste pupje uit eigen fok.Rust zacht lieve bernerpup , je zal altijd een plek in ons hart hebben.


04 September 2008 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam Carla. @ 11:02 13-Sep-2008
Hai Moos ben net terug van vakantie en lees dit wat erg meissie.
Ik wens jullie veel sterkte met dit verdtiet.
En een knuf voor Roxie.

Naam Alma @ 13:57 05-Sep-2008
Ach wat jammer Monique, ik zit dit met tranen in de ogen te lezen. Je weet dat zoiets kan gebeuren maar gaat er niet vanuit, want er worden immers zoveel gezonde nestjes geboren.
Het waarom zul je nooit weten en daarin moet je ook niet blijven hangen. Een volgende keer gaat het vast beter, daar moet je vanuit gaan! Ik wens jullie heel veel sterkte!
Groetjes Alma

Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog